10 Haziran 2012 Pazar

Tutuklu Öğrencilere Özgürlük


Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, hapishanelerde bulunan 600’den fazla öğrenciye dikkat çekmek için miting düzenledi.

istanbul-tutuklu-ogrencilere-ozgurluk-mitingKadıköy’de gerçekleşen mitinge Halkların Demokratik Kongresi, Öğrencime Dokunma kampanyasını örgütleyen akademisyenler ve Eğitim Sen 6 No’lu Şube de katıldı.
“Tutuklu öğrencilere özgürlük” pankartı arkasında bir araya gelen kitle “TMY çöpe öğrenciler kampüse”, “Eşit parasız bilimsel anadilde eğitim” sloganlarıyla Tepe Nautilus önünden Kadıköy Meydanı’na yürüdü.
Yapılan açıklamada “Tutuklamalar her gün devam ediyor! Boyundaki poşu, evdeki ders notları, kitaplar, su faturaları, devlet tarafından katledilen öğrencileri anmak, basın açıklamasına katılmak suç olarak kabul ediliyor. Yaşanan bir sınıf savaşıdır. Bugün yapılan, kazanılan haklarımızın geri alınmaya çalışılmasıdır. Devran dönüyor! Ama hava da dönüyor! Terörle mücadele kanunuzu da özel yetkili mahkemelerinizi de başınıza çalacağız. Ya biz arkadaşlarımızı dışarı çıkaracağız. Ya da bütün bir halkı içeri alacaksınız” ifadeleri kullanıldı.
Mitingde BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Öğrencime Dokunma kampanyasını örgütleyen akademisyenler de söz alarak görüşlerini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder