14 Haziran 2012 Perşembe

Tunceli Üniversitesi Öğrencileri Başkaldırmaya Hazırlanıyor


Son dönemde “ileri demokrasi”den nasibini alarak tutuklanan öğrenciler için yapılacak olan eylemin hazırlıkları mahallelerde, üniversitede ve yurtlarda sürüyor. Üniversite öğrencileri, Dersim’in emekçi mahallelerinde bildiri dağıtımı yaparak Dersim halkını eyleme çağırıyor.

Yurtlarda ise yapılan protestolar ile Perşembe günü yapılacak eyleme çağrı yapılıyor.
Eylemin çağrı bildirisini olduğu gibi yayınlıyoruz;
Tutuklama Terörüne Başkaldırıyoruz!
Egemenler; ezilen emekçilere saldırılarını her geçen gün arttırırken, insanca yaşamak için mücadele verenlere karşı azgınca saldırıyor. Ezilen emekçi halkın meşru demokratik hak ve talepleri mücadelesi faşist terör ile boğulmak isteniyor.
Toplumsal mücadelenin en önemli dinamiklerinden biri olan gençlik de doğal olarak bu saldırıların hedefindedir. Bugün genci, yaşlısı, kadını, kısacası nefes alan herkes devlet nazarında suçlu ilan edilmektedir. Düşünmek, yolda yürümek, puşi takmak, slogan atmak onlarca yıllık hapis cezaları ile karşılık buluyor. Eşit, parasız, bilimsel, anadilinde eğitim mücadelesi veren yüzlerce öğrenci, bugün zulmün zindanlarında tutuklu bulunuyor.
Dersim’de dönem başından bu yana onlarca öğrenci, düzmece terör örgütü operasyonları ile gözaltına alınmış, tutuklanmıştır. Dersim’de üniversite ile birlikte önemli bir tehdit haline gelen cemaatleşmeye karşı mücadele eden, sağlıklı yurt koşullarında insanca barınma hakkını isteyen, 4+4+4’e karşı alana çıkan, Munzur’da baraj istemeyen, Roboski katliamını lanetleyen öğrenciler, katıldıkları meşru demokratik eylemler gerekçe gösterilerek “terör örgütü üyesi” oldukları iddiasıyla onlarca yıllık cezalarla yargılanıyorlar.
Onurlu bir direniş ve mücadele tarihine sahip Dersim halkı; iktidar sahiplerinin saldırılarına maruz kalan emekçiler, akademisyenler, öğrenciler; Tunceli Üniversitesi öğrencilerinin demokratik hak ve talepleri mücadelesine yönelen faşist saldırılara, gözaltı ve tutuklama terörüne karşı omuz omuza alanlarda olalım! Yaşamımızı zindana çevirenlerin gözaltı ve tutuklama saldırılarının mücadelemizi engelleyemeyeceğini hep beraber haykıralım!
Toplanma Yeri: Sanat Sokağı
Tarih: 14 Haziran 2012, Perşembe
Saat:18.00
Tunceli Üniversitesi Öğrencileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder