10 Haziran 2012 Pazar

Dersim’de Tutuklamalar Protesto Edildi


- Dersim ve Gaziantep’te yaşanan tutuklamalar, Tunceli Üniversitesi Öğrenci Yurdu’nda yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.
dersim-yurt-protestoDersim’de yapılan yurt ve ev baskınlarında gözaltına alınarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Özgür Gelecek okuru 7 öğrenci, tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. Tutuklamaları protesto etmek ve Polis KYK işbirliğini teşhir etmek için yapılan basın açıklamasına yüzlerce öğrenci destek verdi.
Yurt yönetimi ve ÖGB tarafından engellenmek istenen eylem, tüm engellemelere rağmen gerçekleştirildi.
Yeni Demokrat Gençlik’in örgütlediği basın açıklamasında; “Faşist devlet, yaşamın her alanına işbirlikçilerini doldurarak devrimci demokrat yurtsever öğrencileri yıldırmak için her türlü saldırıya başvuruyor. Dersim’de 22 Mayıs’ta DHF’ye, 27 Mayıs’ta yurtsever öğrencilere ve aynı süreçte Halk Cepheli öğrencilere yönelen saldırılarda birçok öğrenci tutuklandı.
Özellikle sınav döneminde yoğunlaşan saldırılarda en son 7 arkadaşımız Malatya 3. Ağırceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Ayrıca KYK yönetimi kendi elleriyle polisi gizlice yurda sokmuş ve YDG çalışanı Serda Göçer’i polise teslim etmiştir.
Yurt müdür yardımcısı Nesih Akar, faşizmle işbirliği yaparak öğrencisini kendi elleriyle polise teslim etmiştir. Bu saldırılar egemenlerin ne ilk ne de son saldırısı olacaktır. Fakat biz devrimci öğrenciler bu saldırılarla yılmayacağız ve mücadelemizi yükselteceğiz.” denildi.
Yapılan eyleme Demokratik Gençlik Hareketi ve Tunceli Üniversitesi Öğrenci Derneği de destek verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder