10 Haziran 2012 Pazar

Marmara Üniversitesi’nde faşist saldırı

Marmara_niversitesinde_faist_saldr_2İstanbul Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü‘nde yaşanan faşist saldırılardan sonra dün de öğle saatlerinde, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yeni bir faşist saldırı gerçekleştirildi



HABER MERKEZİ (06.06.2012)- 4 Haziran’da İstanbul Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi (MÜ)’nde yapılan faşist saldırıların ardından saldırılar dün de devam etti. Faşistler Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde devrimci demokrat ve yurtsever üniversitelilere taş, sopa ve soda şişeleriyle saldırdı. Kararlı duruş sergileyen üniversiteliler faşistlerin saldırısını geri püskürtürken, okulda bulunan çevik kuvvetin faşist saldırıyı devam ettirmesi gözlerden kaçmadı.
Çevik kuvvet ile faşistler kol kola saldırdı
Polis saldırısı karşısında da kararlı duruşunu sürdüren devrimci, demokrat ve yurtsever üniversiteliler, okula toplu giriş yapmak isterken okulun içinde bekleyen polislerin küfür ve tacizlerine maruz kaldılar.
Bunun üzerine devrimci demokrat ve yurtsever öğrenciler hakaretlere sloganlarla yanıt verdi.   "Faşizme karşı omuz omuza!", "Marmara goristan jibo faşistan!" ve "Yaşasın halkların kardeşliği!" sloganları atan üniversitelilere, çevik kuvvet ve faşistler birlikte saldırdı.
Faşistlerle organize bir şekilde saldırıyı gerçekleştiren çevik kuvvetin, saldırı sonrası gözaltı terörü başlatarak 6 öğrenciyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder