24 Şubat 2012 Cuma

YALAN- ALİ EREN DEMİR


YALAN

Siz kime yalancı dersiniz? Yalan söyleyen birine mi? Peki yalan söylediğini nerden anlıyorsunuz!


Biri sizi çok sevdiğini söyler sizin için ölebileceğinde söyler siz bunları duyduğunuzda ne romantik adam dersiniz. Karınız sizden para ister (dip boyasının geldiğini fark edersiniz) ve sizde ne yapacağını sorarsınız bu parayla “evde hiçbir şey kalmamış, alışverişe çıkacağım” siz o arada külahınızı aramakla meşgulsünüzdür tabi. Birinin yalan söylediğini anlıyorsanız o size göre yalancıdır. Ama o yalanı atacak kadar yalanda profesyonelleşmemiştir. Yani yalan atacak kadar yalancı değildir. Yalancı değildir yani. Karşınızdaki o yalanı size ince ince dokuyup size sunduğunda siz ona yalancı demesiniz ne dürüst adam dersiniz. Çünkü yalan söylediğini anlamazsınız.

Yalancı yalan söyleyen kişidir.Peki yalan kötü bir şey midir? “ evet “. Neden kötüdür? Çünkü sizi yanlış yola götürür yanıltır. Birinin size yalan söylediği anda yalan söylediğini anlıyorsanız sizi yanlış yola götürüp sizi yanıltır mı? “hayır” . hayır diyorsunuz ama bu yalanın tanımına uymadı. Demek ki bu işte bir karışıklık var.

Yani yalan, yalanı atamayandır. Çünkü yalanı atamamıştır. Eğer yalanı atabilseydi siz ona yalancı diyemezdiniz ki. Onun için konuştuğunuz anda sizi mükemmel bir yalanla yanlış yola götürebilecek, yalancı olduğunu size çaktımayacak kişileri arkadaş olarak seçin.




ALİ EREN DEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder