24 Şubat 2012 Cuma

ÇOK DEĞERLİYİZ- ALİ EREN DEMİR

ÇOK DEĞERLİYİZ
İnsan ne kadar aciz bir varlık değil mi? Bu dünyada hiçbir şeyi kendi başına yapamıyor. İlkokulda hep anlatırlardı ya ekmek için fırıncıya, et için kasaba her şey için bir başkasına…
Şöyle bir baktığımızda dünyaya ne kadar küçük bir varlık olduğumuzu fark ederiz. Yalnızca bir kişiyiz 4 milyar insan arasında. Eğer ortadan kaybolsak bu 4 MİLYAR insandan kaçı fark eder yokluğumuzu. Dünyada 4 milyar insan şuan yaşıyor bir de daha önceden yaşamış ve ölmüş insanları düşünürsek daha da küçülüyoruz bu koca dünyada, değerimiz gittikçe azalıyor. Bu okuduklarınız sizi karamsarlığa götürmüş olabilir. İnsanın yok olması başlı başına  kötü bir şeyken bundan kimsenin haberi olmaması daha da kötü bir şey olabilir. 
Eğer yukarıdaki paragraftan sonra okumayı bırakmadıysanız ki bırakmadınız bardağın dolu tarafından bakacağız. Bardağın dolu tarafı daha güzel değil midir? Yarım dolu bir su bardağı susamış bir insana yarısı boş bir bardak olarak görünmez aksine tam tamına yarısı dolu bir su bardağı (!) olarak görür. 4 milyar insan içinde yalnız bir kişi olabilirsiniz ama 4 milyar insan içinde hiç kimse siz değilsiniz. Altın çok değerli bir madendir. Ama neden? Dünyada az bulunduğu için. Hem de az bulunduğu için değerli bir de sizin gibi tek bir tane olsaydı değeri ne olurdu kim bilir?
1 sizce büyük bir sayı mı? Hayır diyeceksiniz ama 0 değilseniz. Ancak çok küçük bir sayı olduğunu kabul edelim şimdi. Sayılar aleminde 1’den bir tane var tıpkı bizim insanlar aleminde bir tane olmamız gibi. Peki 1.000.000.000.000 büyük bir sayı sayılar aleminde. Gelin bakın o küçük dediğimiz, TEK başına hiç önemi olmayan 1 ne yaptığına bakalım.
1.000.000.000.000-1=999999999999                                
       
                     YAZAN: ALİ EREN DEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder