1 Şubat 2012 Çarşamba

BDP’yle ilişkiniz var mı?

elçuk Üniversitesi suçluyu buldu, mahkemeyi kurdu, yargıladı ve öğrencileri okuldan attı!



Konya Selçuk Üniversitesi'nde okuyan 4 öğrenci haklarında açılan davalar henüz sonuçlanmamasına rağmen okulda açılan soruşturmalar nedeniyle okullarından atıldı.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, gözaltına alındıklarından dolayı haklarında açılan dava sonuçlanmadan, "Yasadışı kurumlara üye olma ve onlar adına faaliyette bulunma" iddiası ile okuldan atılan öğrenciler Hasan Doğan, Saffet Kaya, Emrah Demirtaş ve Şahin Atagün, üniversitenin kararına ilişkin dava açmaya hazırlanıyor.
Devrimci, demokrat, yurtsever, ilerici öğrencileri eğitim hakkını engellemeye ve bu öğrencileri fişlemeye çalışan, üniversite yönetimi açılan soruşturma kapsamında ifade alırken öğrencilere “PKK sizce terör örgütü mü?”, “BDP ile ilişkin var mı? Çalışmalarına katılıyor musun?” şeklinde sorular yönelterek öğrencilerin “niyetlerini” yoklamaya çalıştı. 
Öğrencilerde okul yönetiminin bu tavrına karşılık; “Bize sordukları bu soruları ile bizi okuldan attılar. Yani daha yargılamayı bile beklemeden kendileri hüküm koydu. Bu karara karşı bütün hukuki yollara başvuracağız" şeklinde ifadede bulundular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder